Yöresel bir lezzet olan fellah köftesi tarifi.

Malzemeler: 2 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı ince bulgur, 3 çorba kaşığı un, 2 yumurta, Karabiber, pulbiber, tuz.

Sosu için: 2 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı biber salçası.

Hazırlanışı: Bulguru bir tencereye koyalım üzerine sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp bulgur kabarıncaya kadar demlenmeye bırakalım.

Un, yumurta, tuz ve baharatları ilave ederek iyice yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yapalım. Bir tencereye su koyup kaynatalım içerisine tuz atalım köfteleri içine atıp haşlayalım.

Tencereden köfteleri bir kevgir yardımı ile servis tabağına alalım. Daha sonra sosunu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım sarımsaklarıda minik minik doğrayıp ikisini beraber sıvı yağda kavuralım.

Biber salçası ilave edip biraz daha kavuralım sosun içine 3 çorba kaşığı haşlama suyundan ilave edelim. Köftelerimizin üzerine gezdirelim. www.kadincazayiflama.com

Önceki
Önceki Konu:
Prenses Tatlısı

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu