Malzemeler: 6 adet enginar, 3 adet yumurta, 50 gr. kaşar peyniri, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 1 adet limon, 1 adet yumurta, rendelenmiş, 1 su bardağı zeytinyağı.
Beşamel sos için: 2.5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1.5 çay bardağı un, Karabiber, tuz, yenibahar.
Yemeğin Tarifi
Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün. Ezip, püre haline getirin.
Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.