Malzemeler: 6 adet enginar, 3 adet yumurta, 50 gr. kaşar peyniri, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu, 1 adet limon, 1 adet yumurta, rendelenmiş, 1 su bardağı zeytinyağı. Beşamel sos için: 2.5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1.5 çay bardağı un, Karabiber, tuz, yenibahar.
Yemeğin Tarifi Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün. Ezip, püre haline getirin.
Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.
Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu