Malzemeler: 200 gr. çilek, 500 gr. süt, 1 kahve fincanı Hindistan cevizi, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 çay bardağı pirinç unu, 1 çay bardağı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1/2 paket vanilya.
Yemeğin Tarifi Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu